Kad gan vēl celt galdā rudens veltes, ja ne rudenī? Aktrise Lelde Dreimane zina sezonālo ēdienu pievilcību – viņa labprāt gatavo ēdienu no sezonas produktiem. Tāds taps arī šoreiz: Lelde dodas pie šefpavāra, "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska un gatavo vistas šķiņķīšus ar kartupeļu un ķirbju biezeni, ar ko pacienāt producentu Jāni Kļaviņu un režisori Lindu Kalniņu.

Lelde Dreimane atzīst, ka produktus, ko celt galdā, izvēlas pēc sajūtām un nebūt neaprobežojas ar vienveidīgiem ēdieniem. Rudenī viņa labprāt lieto uzturā tādus sezonālus produktus kā ķirbji vai sēņu mērce, bet nesmādē arī suši.

"Es esmu galvenais pavārs, arī iepirkšanos plānoju es. Man patīk izvēlēties vienu nedēļas dienu un tad iepirkties visai nedēļai, tas palīdz ietaupīt laiku. Vai arī pasūtu e-veikalā produktus uz mājām," stāsta Lelde. Plašākai radu un draugu saimei viņa gatavo valsts svētkos un Ziemassvētkos, un tad parasti galdā tiek celts Leldes īpašais firmas ēdiens – visa veida zupas. Viņa gan prot pagatavot arī citus klasiskus gardumus. Bet pati visvairāk iecienījusi pankūkas – ar pankūkām Lelde ir gatava apēst jebko!

Sezonalitātei Lelde paliek uzticīga arī tad, kad ciemos nāk producents Jānis Kļaviņš un režisore Linda Kalniņa. Saviem ciemiņiem Lelde gatavo rudenīgus vistas šķiņķīšus ar kartupeļu un ķirbju biezeni. Lēti un gardi!

45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
8 gab.vidēja izmēra kartupeļi500 gvistas šķiņķīši200 gķirbis40 gsviests100 mlpiens100 gsaldēti zaļie zirnīši pēc garšassāls, pipari MARINĀDEI:2 ĒKgaišā sojas mērce2 ĒKdažādu ziedu medus2 gab.ķiploka daiviņas10 gingvers1.5 ĒKeļļa

Pagatavošana

1

Nelielā traukā sajauc gaišo sojas mērci, medu, eļļu, rīvētu ingveru un smalki sakapātas ķiploka daiviņas.

2

Rūpīgi apmaisa, līdz sastāvdaļas ir viendabīgi sajaukušās. Liek vistas šķiņķīšus marinādē uz vismaz 10–20 minūtēm, lai ievelkas.

3

Nomizo kartupeļus un ķirbi, sagriež tos nelielos gabaliņos. Lielā katlā liek kartupeļus un ķirbja gabalus, pievieno ūdeni, lai tie būtu pilnībā pārklāti, un vāra uz vidējas uguns, līdz dārzeņi kļūst mīksti (aptuveni 15–20 minūtes).

4

Tad nolej ūdeni un pievieno sviestu un pienu. Ar kartupeļu stampiņu vai blenderī visu samīca viendabīgā konsistencē, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

5

Uzkarsē pannā nelielu daudzumu eļļas. Liek marinētos vistas šķiņķīšus pannā un apcep uz vidējas uguns, līdz tie ir zeltaini brūni un pilnībā izcepti (apmēram 10–12 minūtes no katras puses).

6

Tikmēr nelielā katliņā vāra saldētus zaļos zirnīšus, līdz tie kļūst mīksti. Nolej lieko ūdeni un, ja vēlas, pievieno nedaudz sviesta papildu garšai. Pasniedz vistas šķiņķīšus ar kartupeļu un ķirbju biezeni un zaļajiem zirnīšiem kā garnējumu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Kopā: 3 porcijas

Izmaksas: 4,63 eiro

Cena par porciju: 1,54 eiro

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!