Privātais arhīvs
Nepelnīti aizmirstās vistu māgas ir ne vien lēts, bet arī ļoti gards subprodukts, kura pagatavošana nav sarežģīta, neaizņem daudz laika, tās nav dārgas un labi garšos gan ar kartupeļiem, gan rīsiem, griķiem vai makaroniem. Recepti iesaka "Tasty" lasītāja Zane.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistu māgas1 gab.liels sīpols1 ĒKkaltētas dilles pēc garšasbuljons pēc garšassāls, pipari milti iebiezināšanai eļļa cepšanai pēc vēlēšanās – saldais krējums

Pagatavošana

1

Vistu māgas nomazgā, noņem plēves, ja tādas saglabājušās. Māgas nosusina un sagriež mazākos gabaliņos, liek uz sakarsētas pannas eļļā un apcep.

2

Apceptās māgas pārliek katliņā, kurā gatavos mērci.

3

Kubiņos vai plānās šķēlītēs sagriež sīpolu cep zeltainu tajā pašā pannā. Liek katlā pie vistu mādziņām.

4

Pievieno piparus, sāli un dilles, visu apmaisa. Tad aplej ar karstu buljonu (var izmantot buljona kubiņu vai koncentrātu) tā, lai buljons pilnībā nosegtu vistu māgas un sīpolus. Pagaida, kamēr buljons sāk burbuļot, samazina karstumu uz mazu.

5

Uzliek katliņam vāku un sutina, kamēr māgas mīkstas. Pašās beigās mērci iebiezina ar miltiem un, ja ir vēlēšanās, pievieno saldo krējumu, pagaida, kamēr mērce uzmet burbuli un tad noņem no plīts.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!