Foto: DELFI
Sulīgs un mīksts ābolu kēkss ar kraukšķīgām brūnā cukura un kanēļa drumstalām – ideāls rudens našķis!
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
240 gmilti1.5 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls115 gmīksts sviests150 gcukurs2 gab.lielas olas (istabas temperatūrā)1 TKvaniļas cukurs120 mlpiens200 gskābi āboli, sagriezti kubiņos55 gbrūnais cukurs1 TKkanēlis

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C, ietauko cepamformu.

2

Vidēja izmēra bļodā samaisa sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri un sāli.

3

Sviestu saputo ar cukuru un vaniļu, tad, nepārtraucot kulšanu, pa vienai iejauc olas.

4

Sviesta un olu masai pievieno pusi miltu un pusi piena, visu samaisa. Pievieno atlikušos miltus un pienu, visu samaisa viendabīgā masā.

5

Atsevišķā traukā kubiņos sagrieztus ābolus sajauc ar kanēli un brūno cukuru.

6

Sagatavotajā cepamformā lej pusi mīklas, kam pāri ber ābolus.

7

Pārlej ar atlikušo mīklu.

8

Pāri kaisa brūno cukuru, kas sajaukts ar kanēli.

9

Liek krāsnī un cep 45-55 minūtes, līdz, iedurot kēksā koka irbulīti, tas vairs nav slapjš.

10

Pirms pasniegšanas atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!