60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
240 gmilti1.5 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls115 gmīksts sviests150 gcukurs2 gab.lielas olas (istabas temperatūrā)1 TKvaniļas cukurs120 mlpiens200 gskābi āboli, sagriezti kubiņos55 gbrūnais cukurs1 TKkanēlis
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C, ietauko cepamformu.
2
Vidēja izmēra bļodā samaisa sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri un sāli.
3
Sviestu saputo ar cukuru un vaniļu, tad, nepārtraucot kulšanu, pa vienai iejauc olas.
4
Sviesta un olu masai pievieno pusi miltu un pusi piena, visu samaisa. Pievieno atlikušos miltus un pienu, visu samaisa viendabīgā masā.
5
Atsevišķā traukā kubiņos sagrieztus ābolus sajauc ar kanēli un brūno cukuru.
6
Sagatavotajā cepamformā lej pusi mīklas, kam pāri ber ābolus.
7
Pārlej ar atlikušo mīklu.
8
Pāri kaisa brūno cukuru, kas sajaukts ar kanēli.
9
Liek krāsnī un cep 45-55 minūtes, līdz, iedurot kēksā koka irbulīti, tas vairs nav slapjš.
10
Pirms pasniegšanas atdzesē.
Lai labi garšo!
BrokastisLaunagsVakariņasCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuBrūnais cukursCepamais pulverisCukursKanēlisMiltiOlasPiensSviestsĀboliKēksiviegliMārtiņdienas cienastsIkdienas maltīteiVaniļas cukurssals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit