Foto: Publicitātes foto
Restorāna cienīgas vakariņas, neiztērējot vairāk par 15 eiro (vīns gan cenā neietilpst), Valentīndienā iesaka "Maxima Latvija" vēstnesis Raimonds Zommers.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 ggarneles (vārītas)400 gtipalpija (atkausēta)400 gvistas fileja300 mlsaldais krējums2 ĒKolīveļļa400 gburkāni300 gzaļie zirnīši (saldēti)300 gtomāti savā sulā0.5 TKkarijs1 TKzivju garšviela1 gab.svaigi garšaugi buntītē2 gab.laims500 gtostermaize

Pagatavošana

1

Ņem lielu trauku, piemēram, katlu un liek to uz plīts karsēt.

2

Katlā ielej eļļu un apcep nomizotus burkānus gabaliņos (aptuveni 2x2 cm) aptuveni 7 minūtes.

3

Pievieno kariju un cep vēl 1 minūti, pievieno klāt saldo krējumu, tomātus savā sulā, sāli, piparus, zivju kopējo garšvielu un vāra 6 minūtes.

4

Sagatavotajā mērcē liek garneles, vistas fileju, tilapiju (viss sagriezts garneles izmērā), vāra mērcē 10 minūtes un pievieno zaļos zirnīšus, izmaisa un liek lielā traukā.

5

Pirms pasniegšanas virsū kārto garšaugus un daivās sagrieztus laima gabalus.

6

Kamēr gatavojas zivis, cepeškrāsnī apgrauzdē baltmaizes šķēles, (180° C apmēram 3 minūtes) lai ir zeltaini brūnas. Baudot ēdienu, vēlams maizi bagātināt ar iegūto mērci un piekost svaigus garšaugus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!