180Minūtes
2Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgapelsīni1 kgcukurs
Pagatavošana
1
Apelsīnus nomazgā ar karstu ūdeni, noberžot ar asu suku, un ar visu mizu sagriež 0,5x0,5 cm gabaliņos (šim mērķim labāk izmantot bioloģiski audzētus apelsīnus ar plānu miziņu).
2
Pārkaisa cukuru un kad cukurs izkusis, sāk vārīt ievārījumu.
3
Ievārījumu vajag vārīt 3-4 piegājienos pa 10-15 minūtēm (uzvāra, pavāra un atstāj ievilkties. Atkal uzvāra, pavāra...), lai miziņas ievelkas.
4
Ja apelsīni ar sēkliņām, tad pēc uzvārīšanās, tās uzpeldēs un ar putu karoti varēs viegli noņemt.
5
Labi noder tortes, pīrāgu, sacepumu u.c. pildījumiem.
Iesūtīja: Amelita
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit