Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē pannu, liek tajā sviestu un smalki sagrieztu timiānu. Sviestu izkausē un apcep tajā garneles – viegli zeltainas. Pievieno pannas saturam saldo čili mērci, visu samaisa un garneles izņem no pannas.
Ciabatu vai bageti (vai jebkuru citu svaigu maizi, kāda iet pie sirds) pārgriež šķērsām uz pusēm. Griezuma vietu pārsmērē ar sviesta un čili mērces maisījumu, kas palicis pannā. Liek maizi sakarsētā cepeškrāsnī un apgrauzdē (bet nepārdedzina!).
Kamēr maize grauzdējas, sagatavo humosu: visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā.
Tomātus griež uz pusēm, pievieno Vidusjūras garšvielas, balzāmetiķi un olīveļļu, visu samaisa.
Kad maize apgrauzdējusies, tai pārsmērē humosu un kārto garneles un tomātus. Pirms pasniegšanas var pārslacīt balzamiko mērci.
Lai labi garšo!