Foto: Shutterstock
Kartupeļu salāti, ja vien tos gatavo, iztiekot bez majonēzes, trekna skābā krējuma un kalorijām bagātām mērcēm, ir slaidajai līnijai draudzīgs ēdiens. Šie salātiņi vēl labāk garšos nākamajā dienā, kad pikantā vinegreta mērce būs iesūkusies kartupeļu šķēlītēs.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 kartupeļi2 ĒKkaperi1 sarkanais sīpols, sīki sakapāts pēc garšasdilles, lociņi un pētersīļi, sīki sakapāti5 ĒKolīveļļa0.5 TKmedus vai kļavu sīrups2 ĒKbaltvīna etiķis1 TKsinepes3 ĒKkaperu marināde šķipsnamalti melnie pipari

Pagatavošana

1

Kartupeļus ar visu mizu novāra. Nedaudz atdzesē, nomizo, sagriež šķēlēs un liek bļodā.

2

Kaperiem nolej marinādi, pārber kaperus kartupeļiem.

3

Gatavo vinegreta mērci, liekot visas sastāvdaļas aizskrūvejamā burciņā un sakaratot.

4

Pārlej mērci kartupeļiem un apmaisa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!