Jolo virtuve - 354
Foto: Privātais arhīvs
Tev šķiet, ka ābolkūkas jau ceptas un baudītas visdažādākajās versijās un neko jaunu izdomāt vairs nav iespējams? Mūsu lasītāja Diana Lapinska piedāvā pavisam neparastu krievu ābolkūku, ko, pateicoties gatavošanas tehnikai, mēdz dēvēt arī par pelmeņu pīrāgu.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 lieli āboli pēc garšaskanēlis pēc garšascukurs1 ola pārziešanai MĪKLAI:150 mlsilts piens5 gsausais raugs2.5 ĒKcukurs0.5 TKsāls1 ĒKbezpiedevu jogurts50 mlkausēts viests400 gmilti cukurs

Pagatavošana

1

Samīca viendabīgu mīklu, raudzē to siltumā aptuveni stundu.

2

Pa to laiku āboliem izņem serdes, katru sagriež astoņās daivās, samaisa ar cukuru un kanēli, ļauj atsuloties.

3

Katru ābola daiviņu ietin mīklā, kā veidojot pelmeņus. "Pelmeņus" liek veidnē. Mīklas atlikumus saveļ lodītes un ar tām aizpilda tukšās vietas veidnē.

Foto: Privātais arhīvs
4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

5

Pārziež pīrāgu ar sakultas olas-ūdens maisījumu un cep 45 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

6

Pīrāgs nav jāgriež, jo skaistie "pelmeņi" ir viegli atdalāmi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!