11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
4 kgbietes0.5 kgpaprika0.5 kgtomāti0.5 kgsīpoli1 glāzeķiploki pētersīļu bunte MARINĀDEI:0.5 laugu eļļa2 ĒKsāls3 ĒKcukurs2 ĒKetiķa esence
Pagatavošana
1
Bietes nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Tomātus sasmalcina. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kubiņos. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā vai sagriež plānās šķēlītēs, jo, spiežot tos caur spiedi, gatavajos salātos nebūs jūtama ķiploku garša, bet tikai to asums.
2
Bietes, tomātus, papriku un sīpolus liek katlā, pievieno eļļu, sāli, cukuru un vāra aptuveni stundu.
3
Minūtes 10 pirms vārīšanas beigām iemaisa sakapātus pētersīļus un ķiplokus. Kad liesma nogriezta, iemaisa etiķa esenci
4
Vēl karstus salātus liek iepriekš sterlizētās burkās, aizvāko ar sterlizētiem vāciņiem, apgriež ar vākiem uz leju, ietin segā un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
5
Salātus var uzglabāt istabas temperatūrā.
Lai labi garšo!
Ēdieni veģetāriešiemVārīšanaKonservēšanaPasniegt atdzesētuAugu eļļaBietesCukursEtiķisPaprikaPētersīļiTomātiĶiplokiDārzeņu salātiSalāti ziemaiSīpolisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit