Āboli un gaisīgs putukrējums, ko ieskauj viegls biskvīts – garšo tikpat labi, kā izklausās. Turklāt tas nemaz nav sarežģīti!

Brīvdienās, šķirstot ar kūku receptēm piepildīto grāmatiņu "Kūkas. Viegli pagatavojamas receptes" (2015, "The White Book"), apstājos pie ābolu ruletes. Tā nedaudz atgādināja desertu, kas mierīgi varētu rotāt kāzu galdu – to paveica pūdercukurs un neskaitāmie baltie ziediņi. Bet visvairāk pievilināja doma par vieglo skāņumu, ko ruletei piešķirs āboli. Taču jau no paša sākuma redzēju, kā uzlabošu ruleti pa savam...

60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 gab.āboli2 ĒKcukurs vaniļas cukurs4 gab.olas4 ĒKmilti0.5 TKcepamais pulveris4 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Ābolus nomizo un sarīvē uz smalkas vai vidējas rīves (es rīvēju uz vidējas, jo, rīvējot uz smalkās, rezultāts tuvojās ābolu biezenim).

2

Nospiež lieko sulu, pievieno cukuru (2 ēdamkarotes) un vaniļas cukuru (pēc garšas). Ābolus vienmērīgi izklāj uz cepešpannas, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru un piespiež.

3

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

4

Dzeltenumus puto 1 līdz 2 minūtes, tad pievieno cukuru (4 ēdamkarotes) un puto vēl 2 līdz 3 minūtes. Pēc tam pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri un visu kārtīgi sajauc.

5

Olu baltumus uzputo un pievieno pārējai mīklai.

6

Mīklu vienmērīgi izklāj uz āboliem.

7

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15 līdz 20 minūtes 180 grādos.

8

Pēc izņemšanas no cepeškrāsns pannu apklāj ar tīru dvieli un apgriež otrādi, lai āboli būtu virspusē. Uzreiz noņem papīru.

9

Mazliet atdzesē uz dvielīša. Tad ar dvielīša palīdzību satin ruletē.

10

Ruleti pilnībā atdzesē un griež gabalos.

Tā kā manā prātā rulete bez putukrējuma nemaz nav rulete, kamēr biskvīts atdzisa, pagatavoju arī to. Tad ļoti uzmanīgi attinu ruleti, iesmērēju putukrējumu un smuki satinu atpakaļ. Tikai jābūt uzmanīgam, jo dzišanas procesā āboli paspēj samitrināt biskvītu, tas salīp kopā un tad plīst. Ja arī nolem par labu putukrējumam, pašā sākumā rīvētajiem āboliem nemaz nepievieno cukuru, pietiek tikai ar vaniļas cukuru garšiņai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!