Zivis maltītēs esam raduši pasniegt visdažādākajās tehnikās un sastāvdaļu variācijās – no līdakām sanāk fantastiskas kotletes, zandartu varam izvārīt garšīgā zupā, bet asarus kūpināt un pēc tam patīkami plēst to ādu. Vasarā, kad kādu asari, breksi, karpu vai citu lomu ir iespējams noķert pašam, ir jāizmanto viss, lai baudītu izteiktu zivs garšu. Tāpēc šeit lieti noderēs tehnika, kas ļaus maksimāli pievienot zivij garšaugus un kādu citrusaugli, kamēr to gatavo uz grila vai cepeškrāsnī.
Triks ir pavisam vienkāršs – jāņem vesela zivs, kas, protams, iztīrīta no iekšām. Vislabākās būs tā sauktās apaļās zivis – asari, plauži un foreles. Būtībā tādas, kuru acis katra atrodas savā zivs ķermeņa pusē. Tāpat, nedrīkst aizmirst zivi notīrīt no zvīņām.
Nākamais solis – dziļi griezieni zivs sānā. Ar asu filejas vai zivs nazi iegriež tādas kā kabatiņas. Nelielai zivij veic aptuveni piecus griezienus 45 grādu leņķī (tātad slīpi), tā, lai naža asmens zivī iegrieztu dziļumā līdz tās asakām. Griezumus neveic garus – aptuveni centimetru no zivs muguras un vēdera. Griezumos pildītās garšvielas vēl vairāk sasūksies zivs miesā, piešķirot tai patīkamu garšu un aromātu.