Foto: Shutterstock
Pat ja reizēm šķiet, ka "es jau nu noteikti zinu visu", ir pamata lietas, kuras atkārtot nekad nenāk par sliktu – arī kulinārijā. Pierasta lieta ir dārzeņus (un reizēm arī augļus), pielāgojoties receptei, vienkārši smalki sagriezt – sasmalcināt. Bet virtuves pamati māca, ka griežot, piemēram, kartupeļus, tos var ne tikai sagriezt daļās, bet arī salmiņos, kubiņos un kā tik vēl ne.

Tāpēc ir vērts apgūt pamatus, un zināt, kā tad īsti dārzeņu kubiņi, daļiņas, ripiņas un citi brīnumi jāsagatavo. Katrs no sagrieztajiem veidiem ir piemērots konkrētiem ēdieniem un to pagatavošanas veidiem. Tāpat – arī visus dārzeņus nesagriezt kā vien gribas.

Salmiņi jeb dārzeņi žuljēnā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!