Nelielai čili pulvera porcijai būs vajadzīgi divi vai trīs žāvēti sarkanie čili (piemēram, chipotle, guajillo vai pasilla) un tējkarote kumina sēklu. Ņem sausu, nelielu pannu, liek uz tās čili piparus, kuriem nogriezts kātiņš, un pievieno tējkaroti kuminu. Visu apgrauzdē aptuveni trīs minūtes vai tik ilgi, kamēr no garšvielām paceļas patīkams aromāts. Pēc tam sastāvdaļas atdzesē.
Apgrauzdētās garšvielas un čili pēc tam ber vai nu elektriskajā smalcinātājā, vai piestā un kārtīgi saberž pulverī. Gatavo čili pulveri glabā cieši noslēgtā garšvielu trauciņā. Pagatavotais čili pulveris būs izmantojams pat sešus mēnešus, un to varēs izmantot ne tikai gaļas ēdienos, to marinādēs un mērcēs, bet arī mājās gatavotajās čili zupās, kā arī kā piedeva picai.