Foto: Shutterstock
Putru veselīgā un pozitīvā ietekme uz cilvēka organismu ir nenoliedzama un pierādīta dažādos pētījumos. Ne velti pediatri tieši uzturvērtīgo putriņu iesaka kā vienu no pirmajiem mazuļa ēdienkartes papildinājumiem pat no pusgada vecuma. Un, kurš gan neatceras bērnudārzā un skolas ēdnīcā baudīto rīsu, auzu vai kukurūzas putru? Tikai, nez kāpēc toreiz putra šķita tik garšīga, bet, gatavojot to paša spēkiem, garša nebūt nelīdzinās bērnībā baudītajai?

Katra veida putraimiem ir savas īpatnības, kas jāņem vērā, lai pagatavotu izcili gardu putru: daži no tiem ir iepriekš jāizmērcē, citus, savukārt, nedrīkst pārvārīt. Šodien atklāsim piecu populārāko putru vārīšanas knifus, ko "Coocook" iesaka pieredzējuši pavāri.

Rīsu putra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!