lasis, svaig lasis
Foto: Shutterstock
Laiku pa laikam veikalos lašiem ir vilinošas atlaides, bet vienmēr liekas – nu ko tad darīt ar veselu lasi, kur uzreiz likt tādu daudzumu?

Iveta Rutkovska ir pieredzējusi kulināre, kuras padomos vērts ieklausīties. Viņa iesaka pirkt tieši tādu – veselu zivi: "Es visbiežāk izvēlos pirkt nelielu veselu lasi. Kādēļ? Tas ļauj pagatavot daudz gardu lietu:
1) laša zupu,
2) ceptu laša fileju,
3) pastu ar lasi,
4) maizītes ar mazsālītu lasi.

Lasi pērkot, zivs vienmēr jāapskata. Žaunām jābūt koši sārtām, ne pelēkām. Gaļai jābūt elastīgai, nevis mīkstai kā putrai.

Sadalu un izfilēju zivi. Galvai izrauju žaunas un kopā ar mugurkaulu un vēdera strēmelēm, lieku maisiņā zupai. Maisiņu lieku saldētavā.

Cepamos filejas gabalus lieku ledusskapī.

Astes daļas gabalus sagriežu nelielos gabaliņos un lieku saldētavā – tas, lai pagatavotu pastu ar lasi, kad iegribas.

No diviem atlikušajiem filejas gabaliem gatavoju mazsālītu lasi. Sajaucu sāli un cukuru attiecībā 1:1. Apvārtu fileju. Lieku ledusskapī ievilkties. Pēc 2-3 dienām gatavoju maizītes."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!