lasis, svaig lasis
Foto: Shutterstock
Laiku pa laikam veikalos lašiem ir vilinošas atlaides, bet vienmēr liekas – nu ko tad darīt ar veselu lasi, kur uzreiz likt tādu daudzumu?

Iveta Rutkovska ir pieredzējusi kulināre, kuras padomos vērts ieklausīties. Viņa iesaka pirkt tieši tādu – veselu zivi: "Es visbiežāk izvēlos pirkt nelielu veselu lasi. Kādēļ? Tas ļauj pagatavot daudz gardu lietu:
1) laša zupu,
2) ceptu laša fileju,
3) pastu ar lasi,
4) maizītes ar mazsālītu lasi.

Lasi pērkot, zivs vienmēr jāapskata. Žaunām jābūt koši sārtām, ne pelēkām. Gaļai jābūt elastīgai, nevis mīkstai kā putrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!