dilles uz dēlīša, dilles ziemai
Foto: Shutterstock
Kādā aptaujā par latviešu populārākajiem saldētavā liekamajiem produktiem ziemai nosaukti divi: zemenes un dilles. Ja latvietim ledusskapī ir dilles un pieliekamajā zemeņu zapte, var uzskatīt, ka ziemas krājumi jau tikpat kā gatavi! Un tieši tagad ir īstais laiks gan ieburkot zemenes, gan sagatavot dilles ziemai.

Diļļu pasaulē šajā ziņā nekas daudz nav mainījies – ir trīs galvenās metodes, ar kuru palīdzību dilles būs pieejamas visu ziemu un tieši tad, kad vasaras smaržas un garšas vajadzēs visvairāk: sālīšana, kaltēšana un saldēšana. Ir gan arī tādi smalki diļļu saglabāšanas veidi kā diļļu pesto un diļļu eļļa, tomēr to mūžs ir īslaicīgāks, un cauri ziemai dilles izvedīs tieši tradicionālās metodes.

Sālīšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!