Vilītes plaukts - 279
Foto: DELFI

Skābēti gurķi prasa mazāku gatavošanas laiku, pieļauj vairāk atkāpju no receptes. Skābējot nav jāmēra un jālaista etiķis, cukurs un sāls, lai radītu ideālo marinādi. Taču ir proporcijas, ko svarīgi ievērot, lai gurķi sanāktu tik kraukšķīgi un pikanti, ka ēdot var tik saldsērīgi noelsties par aizgājušo vasaru.


Mani vasaras favorīti ir divi aromāti – tomātu pazarīšu un gurķu skābēšanas smaržas. Ar šiem aromātiem es labprāt iesmaržotos arī ziemā, nu, vai arī vēlā pavasarī. Tie aromāti ir kā apsolījums, ka vasara nekad nebeigsies, visi būs paēduši un laimīgi.

Jāatzīst, ka tieši gurķu skābēšanas smaržas dēļ, kur upeņu un ķiploku nots savijas ar estragonu un dillēm, man patīk skābēt gurķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!