40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gliellopa fileja2 gab.tomāti2 gab.sīpoli125 gab.šampinjoni2 gab.marinēti gurķi2 ĒKkausēts sviests1 TKcitronu sula1 TKsinepes sāls malti melnie pipari2 ĒKsviests250 gskābs krējums vai saldais krējums
Pagatavošana
1
Nomazgātu un nosusinātu fileju sagriež strēmelēs.
2
Plaucētus tomātus (tomātus aplej ar verdošu ūdeni un noņem miziņu) sagriež kubiņos. Sīpolus, gurķus un šampinjonus sīki sagriež.
3
Kausētā, sakarsētā sviestā ātri apcep gaļu. Tad gaļu notecina un notecējušo sulu ielej atpakaļ pannā. Pievieno citronu sulu, sinepes, tomātus, sīpolus un visu vēl nedaudz pasautē. Tad pieliek sāli un piparus.
4
Šampinjonus cep sviestā 2–3 min. Tad tos kopā ar gurķiem liek no uguns noņemtā mērcē. Iemaisa krējumu un ļauj mērcei ievilkties. Gaļas strēmeles ieliek mērcē pašās beigās.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
PusdienasVakariņasPannā cepts ēdiensLiellopa filejaMelnie pipariMarinēti gurķiSinepesSkābais krējumsSviestsTomātiŠampinjoniKarstās mērcesSīpoliCitronu sula
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit