Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kubiņos sagrieztus burkānus, sīpolus un pētersīļa sakni taukos vai sviestā apcep kopā ar tomātu pastu. Pievieno kubiņos sagrieztas bietes un ūdeni, lai bietes būtu tikko apņemtas, un sautē, līdz bietes ir mīkstas (ja izmantosi vārītas bietes, process būs vēl ātrāks).
Pa to laiku gatavo frikadeles, gaļai pievienojot sāli, piparus un sarīvētu sīpolu. Visu samīca viendabīgā masā un veido nelielas bumbiņas.
Tad pielej zupai verdošu ūdeni – tik daudz, cik biezu zupu vēlas, pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus, frikadeles un vāra pāris minūtes, līdz tās gatavas un uzpeldējušas.
Beidzot zupai pievieno sāli, piparus, cukuru un etiķi.
Ieteikums: frikadeles var aizstāt ar apceptiem cīsiņiem vai kubiņos sagrieztu, apceptu šķiņķi.
Pasniedz ar skābu krējumu.