borščs - 3
Foto: Wikipedia
Sātīgām pusdienām - aitas gaļas borščs ar āboliem zemnieku gaumē.
90Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
400 gaitas gaļa1 gab.biete400 gkāposti5 gab.kartupeļi100 gpupiņas2 gab.āboli1 gab.burkņs1 gab.pētersīļa sakne1 gab.sīpols50 gcūku tauki50 gspeķis3 ĒKtomātu pasta2 glāzeūdens skābs krējums garšvielas

Pagatavošana

1

Gaļu pārlej ar aukstu ūdeni, noputojot vāra 2-3h, līdz tā gatava. Izkāš buljonu, gaļu sasmalcina, liek atpakaļ buljonā.

2

Bietes sagriež salmiņos un sautē ar tomātu biezeni ūdenī.

3

Vārošā gaļas buljonā liek kāpostus, kubiņos sagrieztus kartupeļus un vāra pusgatavus. Tad pieliek sautētās bietes, saknes un sīpolus, izvārītas pupiņas. Visu vāra 15-20 minūtes.

4

Ieliek sagrieztus ābolus, smaržīgos piparus, lauru lapu un smalki sagrieztu speķi.

5

Pasniedzot pieliek krējumu.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!