Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sviestu izkausē un atdzesē.
Olas sakuļ (ar mikseri) ar brūno cukuru un cukuru. Atsevišķi samaisa beramos produktus: izsijātus miltus samaisa ar cepamo pulveri, vanilīna cukuru, rīvētu ingveru, kanēli, kardamonu un sasmalcinātām krustnagliņām.
Samaisa olu masu ar miltu maisījumu un labi samaisa.
Mīklā iemaisa citrona miziņu, smalki sarīvētus burkānus un rupji sasmalcinātus riekstus, kā pašu pēdējo iemaisa izkausēto sviestu.
Mīklai jābūt skāba krējuma konsistencē, ja mīkla ir šķidra iemaisa vēl miltus.
Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu cep ietaukotā veidnē 180*C ~ 30-40 minūtes. Kārtas atdzesē.
Gatavo krēmu. Sviestu izkausē un atdzesē. Sieru sakuļ ar mikseri. Turpinot kult pievieno pūdercukuru, vanilīna cukuru, rīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Pievieno sviestu un ļoti labi sakuļ.
Ar krēmu pārziež izceptās, atdzisušās kārtas. Pārkaisa riekstus un liek uz pāris stundām ledusskapī.
Iesūtīja: DaceP