Sīpolus un ķiplokus sarīvē. Kindzu smalki sagriež. Pieber smalkos sarkanos un melnos piparus, pielej nedaudz vārītu, aukstu ūdeni.
No sastāvdaļām samīca viendabīgu mīklu.
Mīklai: samaisa visas sastāvdaļas viendabīgā masā un noliek pastāvēt ~ 40 – 60 minūtes. Mīklu pārklāj ar mitru dvieli. No mīklas izveido vienādas bumbiņas, kuras plāni izrullē.
Mīklai vidū liek gaļas pikucīšus. Mīklas maliņas paceļ uz augšu un kārtīgi saspiež, veidojot tādus kā mīklas sainīšus.
Gatavos būžus liek vārīties verdošā sālsūdenī, kopā ar lauru lapām, melniem piparu graudiņiem. Vāra ~ 30 minūtes. Var gatavot arī tvaika katlā, tvaicē ~ 30 minūtes.
Iesūtīja: Brat2
PusdienasVakariņasAss un pikants ēdiensCūkgaļas maltā gaļaJēra gaļaMelnie pipariSarkanie pipariĶiplokiŪdensGaļas ēdienividējiSīpoliLiellopa maltā gaļa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit