Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pusi kartupeļu nomizo, novāra un karstus sastampā – kā biezputru gatavojot.
Otru pusi kartupeļu sarīvē uz smalkās rīves, caur drānu nospiež sulu, līdz masa ir sausa. Kartupeļu sulu nostādina, nolej, bļodiņā atstājot tikai kartupeļu cieti.
Rīvēto kartupeļu masai pievieno vārītos kartupeļus, sāli, krējumu, olu, cieti un samīca viendabīgā masā.
Gatavo pildījumu: gaļu ar sīpoliem apcep un pievieno rīvmaizi, sāli, piparus. Pildījuma masu atdzesē.
No kartupeļu masas veido plācenīšus un vidū liek gaļu, tad taisa ciet, bet uzmanīgi, lai malas neatnāk vaļā vārot.
Vāra viegli sālītā ūdenī, kam pievienota ēdamkarote kartupeļu cietes. Pēc uzpeldēšanas vēl 5–10 minūtes atstāj karstajā ūdenī zem vāka.
Ar putu karoti izņem no ūdens, nožāvē. Pannā uzkarsē sviestu, apcep cepelīnus pāris minūtes no katras puses, līdz tie ir skaisti zeltaini.
Pasniedz ar krējumu vai pannā sačurkstināta cauraudzīša mērci.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva