80Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 kgkartupeļi4 gab.vārīti kartupeļi sāls PILDĪJUMAM:400 gmaltā gaļa1 ĒKkrējums majorāns pipari sāls sīpoli MĒRCEI: sviests skābais krējums smalki sagriezti speķa gabaliņi
Pagatavošana
1
Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu.
2
Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
3
Vārītos kartupeļus samaļ.
4
Zaļos kartupeļus, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.
5
Ņem aptuveni pa 80 gramus mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī.
6
Vāra aptuveni 20-25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.
7
Cepelīnus pasniedz ar mērcīti, kas pagatavota no kausēta sviesta, skābā krējuma un saceptiem speķa gabaliņiem.
Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.
Iesūtīja: Ieva
PusdienasVakariņasLietuviešu nacionālā virtuveSpeķisKartupeļiMaltā gaļaPipariKartupeļu ēdienividējiSīpoliVārīti kartupeļi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit