90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1.8 kgkartupeļi1 ĒKciete sāls PILDĪJUMAM:400 gbiezpiens1 ĒKskābs krējums3 ķiploka daivas malti melnie pipari sāls
Pagatavošana
1
Pusi kartupeļu nomizo un sarīvē, bet otru pusi novāra.
2
Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Sulai atļauj nostāvēties un tad sulu nolej, bet iegūto cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
3
Vārītos kartupeļus samaļ vai saspaida. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.
4
Gatavo pildījumu. Biezpienu iztrin caur sietu, pievieno sāli, piparus, ķiploku.
5
Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, vidū liek biezpiena pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī, kam pievienota ēdamkarote kartupeļu cietes. Vāra aptuveni 20–25 minūtes uz vidējas uguns, uzmanīgi apmaisot.
Iesūtīja: Lilita
PusdienasVakariņasLietuviešu nacionālā virtuveBiezpiensKartupeļu cieteKartupeļiMelnie pipariĶiplokiGaļas ēdieniKartupeļu ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit