fokača
Foto: Shutterstock
Fokača ir garda un aromātiska itāliešu maize ar ķiplokiem, olīvām un garšaugiem. Tās cepšanai vari izmantot arī saulē kaltētus tomātus.
240Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

450 gmilti300 mlūdens2 ĒKolīveļļa1 TKsāls1 ĒKbrūnais cukurs2 TKsausais raugs12 gab.olīvas šķipsnakaltēts baziliks rozmarīns - svaigs vai kaltēts5 gab.ķiploku daiviņas

Pagatavošana

1

Lielā bļodā iesijā miltus, ielej ūdeni un eļļu. Pieber sāli, cukuru un raugu.

2

Sāc maisīt un mīcīt. Līdz veidojas viendabīga masa un mīca vēl kādas 5 minūtes, līdz mīkla kļūst gludena ar satīna spīdumu. Pārkaisi izveidoto mīklas bumbu ar miltiem, apsedz ar dvielīti un atstāj rūgt uz 1 stundu.

3

Tad pievieno sasmalcinātas olīvas, ķiplokus, baziliku, rozmarīnu un izmīci vēlreiz.

4

Tagad mīklu klāj uz plāts, to ar rokām pavelkot, lai biezums ir apmēram 2-3 cm.

5

Tai nav jābūt vienmērīgai pa visu plāti. Tad pārkaisi ar miltiem apsedz ar dvielīti un atstāj uzrūgt vēl uz 2 stundām.

6

Krāsni uzkarsē līdz 230*C un liec iekšā maizi un cep apmēram 20 minūtes.

7

Kad maize izņemta no plīts, apslaka to ar ūdeni (lai neveidojas pārāk cieta garoza) un ļauj tai padzist.

Maize gatava, visgaršīgāk to lauzt ar rokām.

Iesūtīja: Karīna

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!