grilēts lasis
Foto: Shutterstock
Folijā cepts lasis - lepnam piknikam.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
300 glasis2 ĒKolīveļļa sāls melnie pipari kapāti pētersīļu zaļumi kapātas dilles

Pagatavošana

1

Lasi (2.5 cm biezs laša steika gabals) apziež ar sviestu vai olīveļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem un zaļumiem. Zivs gabalu liek uz folijas, to aizloka. Ja vēlies, apslaki ar citronu sulu vai ieliec kādu šķēlīti pauniņā.

2

Sagatavoto paciņu novieto uz grila virs vidēji karstām oglēm un cep apmēram 10 minūtes. Tad lasim, neizsaiņotā veidā, ļauj "atpūsties" 10 minūtes.

Ja vēlas, lasi pirms cepšanas var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

Pasniedz ar frī, rīsiem, zaļumiem un dažāda veida salātiem.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!