Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mīkla: bļodā ielej 75 ml silta ūdens un izšķīdina raugu, ļauj 10 minūtes ievilkties.
Citā bļodā ieber miltus un sāli. Pielej ieraugu, atlikušo ūdeni un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
Mīklu saveļ pikucī un liek uz miltiem nokaisītas virsmas. Ar pirkstu galiņiem mazliet saplacina un rūpīgi mīca (~5 minūtes). Mīklu liek bļodā un apsedz ar drānu. Ļauj rūgt aptuveni stundu.
Lai pārliecinātos, vai mīkla uzrūgusi, tajā viegli iespiež pirkstu, ja nospiedums paliek, mīkla gatava.
Kad mīkla gatava, tajā iemīca parmezāna sieru uz miltiem nokaisītas virsmas. Ja gatavo vairāk par vienu picu, mīklu sadala vairākās daļās un saveļ pikucī (var arī sasaldēt vēlākam laikam). Pēc tam izveltnē plānu picu.
Liek uz ieeļļotas cepamās plāts un izveido maliņu, lai pildījums netecētu nost. Ļauj 10 minūtes pastāvēt un liek virsū pildījumu.
Pildījums: uz picas uzber mocarellu un gorgonzolu, bumbierus, rozmarīnu, sīpolus, valriekstus. uzkaisa nedaudz sāls un piparus.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 230*C
Apslaka ar 3 ĒK eļļas un cep 20 - 25 minūtes, līdz maliņas kļūst zeltaini brūnas.
Apslaka ar atlikušo eļļu un pasniedz karstu. Dekorē ar rukolu.
* ko, lai saka, šis ir viens no garšīgākajiem ēdieniem, ko savā dzīvē esmu baudījusi. Ieteicams darīt visu kā receptē noteikts un nepieļaujiet atkāpes. Vienīgi žāvētus bumbierus neatradu un aizstāju ar nedaudz svaigiem.
Iesūtīja: sonicfox