Foto: DELFI
Ziemas rezervēm - gurķu tomātu un paprikas salāti ar rapšu eļļu un etiķi.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgtomāti1 kggurķi1 kgsīpoli1 kgpaprika1 lrapšu eļļa1 glāzeetiķis sāls cukurs dilles melnie pipari

Pagatavošana

1

Tomātus, gurķus un sīpolus sagriež ripiņās, papriku biezās strēmelēs, kuras tad vēl šķērsām uz pusēm pārgriež. Samaisa visu kopā un pieber garšvielas, beigās pielej eļļu un etiķi.

2

Puslitra burciņās apakšā liek pāris melno piparu graudus un, ja vēlas lauru lapu, tad liek burkās (sterilās) salātus un karsē līdz 90-100 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apm. 30 minūtes. Karsējot vāciņiem jābūt virsū uz burkām (tikai nevajag skrūvēt ciet).

3

Burkas uzreiz pč karsēšanas uzmanīgi izceļ no krāsns un aizskrūvē.

Iesūtīja: Lirabo

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!