Foto: Shutterstock
Īstais uzbeku plovs - vienkārši un gardi.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

rīsi sīpoli burkāni gaļa (liellopa, cūkgaļa vai jēra) tomāts vai tomātu pasta kurkuma karijs paprika ķiploki

Pagatavošana

1

Svaigā veidā visām sastāvdaļām pēc tilpuma jābūt vienādā daudzumā.

2

Pieņemsim uz 5 personām, ņemam 1 glāzi rīsu, aplejam ar verdošu ūdeni un ieberam lielo karoti sāls. Kamēr rīsi zem vāka mirkst, tikmēr apcepam nelielos gabaliņos sagrieztu gaļu, kad viņa brūngana, pieliekam sagrieztus sīpolos un beigās obligāti sagrieztus salmiņos (nevis rīvētus) burkānus.

3

Kad viss paliek smuki brūns (pārliekam traukā, kur vēlāk varēs vārīt rīsus) pielejam 2 reiz vairāk, nekā ir rīsu, ūdens, mūsu gadījumā 2 glāzes, sāls, garšvielas, tomātu pastu/ tomātu, tā kā tagad garšos šī zupiņa, tā ari garšos plovs.

4

Aptuveni pēc 30 minūtēm, kad gaļa mīksta, tad labi 3 ūdeņos pārskalotus rīsus liekam iekšā. Vārās kamēr rīsi gatavi.

Iesūtīja: Nelli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!