Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistu sagriež gabaliņos, iemarinē sojas mērcē. Kamēr gaļa marinējas, uz šķīvja uzber cieti. Katliņā karsē eļļu gaļas vārīšanai un sagatavo sastāvdaļas mērcei - sagriež sīpolus lielos kvadrātos, izspiež ķiplokus caur spiedi, sarīvē ingveru.
Kad eļļa gandrīz sasniegusi viršanas temperatūru, vistas gabaliņus apviļā kartupeļu cietē un pa porcijām vāra eļļā, līdz zeltaini. Noliek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
Gatavo mērci: uz pannas nelielā daudzumā eļļas karsē sīpolus uz lielas liesmas, kad tie caurspīdīgi, liek klāt visas pārējās sastāvdaļas (izņemot gaļu) un maisot karsē 2-3 minūtes, līdz mērce burbuļo. Liek klāt vistas gaļas gabaliņus, apmaisa un nogriež liesmu. Un viss!
Pasniedz ar rīsiem. Gatavo ēdienu var pārkaisīt ar kapātiem lociņiem un sezama sēkliņām, ja garšo.
*Tomātu mērci ņēmu "Spilvas" saldo.
Iesūtīja: inet_ka