Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ļoti sīki sagriež sīpolu, burkānus sagriež gabaliņos un dārzeņus katlā izkausētā sviestā pāris minūtes..
Pievieno mārrutkus un kausēto sieru, izmaisa. Pārlej ar zivju vai dārzeņu buljonu (ātrākam rezultātam izmanto buljona kubiņus vai sauso maisījumu), pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus, smaržīgos piparus un vāra, līdz kartupeļi mīksti.
Pa to laiku laša fileju sagriež gabaliņos, dilles sakapā. Citronam norīvē miziņu.
Kad kartupeļi mīksti, pievieno zupai laša gabaliņus, citrona miziņu, sāli un vāra zupu 2 minūtes, tad nogriež liesmu.
Zupu zem vāka "atpūtina", nedaudz atdzesējot, lai garšas "saprecas", lej šķīvjos, dekorē ar dillēm. Ja vēlas, pirms pasniegšanas var pievienot nedaudz citronu sulas.
Padoms: zupu var gatavot arī no kūpināta laša, tad tai būs izteikta kūpinājuma garša.
Iesūtīja: Nora