laša zupa
Foto: Shutterstock
Ļoti sātīga laša zupa ar kausētu sieru un mārrutkiem – tik garda, ka nenoēsties!
40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 lbuljons3 ĒKkausēts sviests1 sīpols1 burkāns5 kartupeļi2 ĒKmārrutki2 ķiploka daiviņas200 glaša fileja citrons1 diļļu buntīte pēc garšassāls4 smaržīgie pipari

Pagatavošana

1

Ļoti sīki sagriež sīpolu, burkānus sagriež gabaliņos un dārzeņus katlā izkausētā sviestā pāris minūtes..

2

Pievieno mārrutkus un kausēto sieru, izmaisa. Pārlej ar zivju vai dārzeņu buljonu (ātrākam rezultātam izmanto buljona kubiņus vai sauso maisījumu), pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus, smaržīgos piparus un vāra, līdz kartupeļi mīksti.

3

Pa to laiku laša fileju sagriež gabaliņos, dilles sakapā. Citronam norīvē miziņu.

4

Kad kartupeļi mīksti, pievieno zupai laša gabaliņus, citrona miziņu, sāli un vāra zupu 2 minūtes, tad nogriež liesmu.

5

Zupu zem vāka "atpūtina", nedaudz atdzesējot, lai garšas "saprecas", lej šķīvjos, dekorē ar dillēm. Ja vēlas, pirms pasniegšanas var pievienot nedaudz citronu sulas.

Padoms: zupu var gatavot arī no kūpināta laša, tad tai būs izteikta kūpinājuma garša.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!