20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gmakaroni1 mazā bundžiņa konservētas pupiņas500 gtomāti1 sīpols1 ķiploka daiviņa2 ĒKolīveļļa0.5 TKoregano pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari kapāti pētersīļi (pasniegšanai)
Pagatavošana
1
Pupiņas notecina. Tomātiem nomizo mizu (var izmantot arī konservētos tomātus), sasmalcina vai sablendē. Notīra sīpolu, ķiplokus, sasmalcina.
2
Sakarsē olīveļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno tomātus un sautē uz nelielas uguns dažas minūtes. Pievieno oregano un kopā ar pupiņām iemaisa tomātos, uzkarsē. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
3
Uzvāra sālsūdeni, novāra makaronus, nokāš. Vārītos makaronus samaisa ar mērci. Liek šķīvjos, pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem. Ja vēlas, var pārkaisīt arī ar rīvētu cieto sieru.
Padoms: Lai nomizotu tomātus, tos krusteniski iegriež vai sadursta ar dakšiņu, pārlej ar vārošu ūdeni, pēc tam iemet aukstā ūdenī – miza pati lobās nost.
Iesūtīja: Nora
PusdienasVakariņasReceptes cukura diabēta slimniekiemĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemPannā cepts ēdiensVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasGaršvielas un garšaugiMakaroniOlīveļļaPipariPētersīļiTomātiĶiplokiMakaronu ēdieniviegliSīpoliItāļu nacionālā virtuveGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiKonservētas pupiņassalsOregano
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit