Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pamatne: cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C. Cepumus sajauc ar kokosriekstu skaidiņām, citrona miziņu un izkausētu sviestu. Masu izliek ietaukotā, apaļā cepamā veidnē ar noņemamām malām. Masu ļoti labi piespiež, lai nav spraugu. Cep 180*C 5-8 minūtes, līdz maliņas paliek nedaudz brūnganas.
Mango pildījums: mango nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Uz pannas izkausē sviestu un cukuru. Sviestā un cukurā viegli apcep mango šķēlītes ~ 5 minūtes, bet cep tā, lai mango šķēlītes paliek veselas.
Kad apcepušās ar putu karoti šķēlītes izņem, lai notek liekais sviests. Šķēlītes samaisa ar muskatriekstu, citrona sulu, citrona miziņu un liķieri. Atdzesētas mango šķēlītes liek uz izceptās pamatnes.
Biezpiena pildījums: mascarpone, rikottu un cukuru saputo viendabīgā masā. Pievieno vanilīnu, citrona sulu un ½ glāzes blenderēta mango (svaigu mango sagriež kubiņos, liek sietiņā un karstā ūdenī nedaudz pavāra, līdz mango paliek mīkstāks un sablenderē).
Pievieno miltus un sakuļ. Masai pa vienai iekuļ 3 olas. Kuļ uz maza ātruma – mikserī. Pildījumu lej uz mango šķēlītēm tortes veidnē.
Dekors: samaisa 3 ĒK blenderēta mango ar dzeltenumu. Masu ielej dažās vietās uz tortes (tikko uzlietā mango pildījuma). Ar koka skaliņu veido ornamentus.
Cepamo veidni labi ietin folijā un liek cepamā veidnē, kas piepildīta ar ūdeni. Cep 170*C ~ 45-55 minūtes. Atdzesē un liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām.
Iesūtīja: Lidija