ašliks 2
Foto: Shutterstock
Kārtīgam piknikam parasts etiķī un sīpolos marinēts šašliks - lielam draugu pulkam.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3.5 kgcūkgaļas liesums2 kgsīpoli sāls sarkanie maltie pipari melnie maltie pipari100 geļļa100 gvīna etiķis

Pagatavošana

1

Gaļu atbrīvo no cīpslām, sadala pa muskuļšķiedrām, griež pret šķiedru 5 cm garos gabalos un tad pa šķiedrai 3 cm garos gabalos.

2

Sīpolus sagriež paplatos gredzenos. Lielā bļodā liek kārtām gaļu un sīpolus.

3

Labi samaisa, lai parādās sula, tad uzlej sakultu etiķi (vai 3 citronus) ar eļļu (vai sakratītu aizvākotā burkā).

4

Pieliek sāli un piparus, vēlreiz labi izmaisa un noslogotu atstāj uz nakti.

5

Uz iesma sprauž pamīšus ar sīpolu riņķīšiem un cep 10 - 15 cm virs karstām oglēm apmēram 15 - 20 minūtes.

Iesūtīja: nešpetns purniņš

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!