vistas zupa
Foto: Shutterstock
Zupa ar vistu un ingveru būs sātīga pusdienu un vakariņu maltīte.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
4 gab.vistu kājas1 gab.sīpols1 gab.ķiploka daiviņa1 ĒKsarīvēts ingvers6 glāzesvistas buljons1 TKDižonas sinepes0.5 TKkaltēts timiāns1 gab.lauru lapas0.25 TKmalti melnie pipari0.5 glāzemiežu putraimi0.5 glāzezaļie zirnīši3 gab.burkāni0.5 glāzekukurūza1 TKkaltēts baziliks

Pagatavošana

1

Vistām novelk ādu. Uz vidējas liesmas lielā katlā uzvāra 1.5 krūzi buljona. Bieži apmaisot, tajā vāra sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku un ingveru (kamēr sīpols mīksts). Iemaisa sinepes.

2

Pievieno atlikušo buljonu, timiānu, lauru lapu, piparus, miežus, vistu kājas. Palielina liesmu, uzliek vāku, uzvāra un noputo.

3

Samazina liesmu līdz vidējai, pēc tam - līdz mazai, uzliek vāku un, bieži apmaisot, vāra uz lēnas uguns, līdz mieži mīksti (~35 minūtes).

4

Kamēr zupa vārās, sagriež plānās šķēlītēs burkānu un pievieno ~ 10 min. pirms vārīšanas beigām.

5

Izņem vistas, ļauj nedaudz atdzist, noloba gaļu un sagriež nelielos gabaliņos, liek atpakaļ zupā kopā ar zirnīšiem, kukurūzu un baziliku.

6

Kad dārzeņi mīksti, nogaršo un, ja vajag, pievieno sāli.

7

Pasniedz ar karstiem grauzdiņiem.

Piezīmes: Recepti Latvijā "ievazājusi" Baiba Rubesa, lieliska kulināre, par ko viņai neizmērojams PALDIES!

Iesūtīja:
Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!