Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistām novelk ādu. Uz vidējas liesmas lielā katlā uzvāra 1.5 krūzi buljona. Bieži apmaisot, tajā vāra sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku un ingveru (kamēr sīpols mīksts). Iemaisa sinepes.
Pievieno atlikušo buljonu, timiānu, lauru lapu, piparus, miežus, vistu kājas. Palielina liesmu, uzliek vāku, uzvāra un noputo.
Samazina liesmu līdz vidējai, pēc tam - līdz mazai, uzliek vāku un, bieži apmaisot, vāra uz lēnas uguns, līdz mieži mīksti (~35 minūtes).
Kamēr zupa vārās, sagriež plānās šķēlītēs burkānu un pievieno ~ 10 min. pirms vārīšanas beigām.
Izņem vistas, ļauj nedaudz atdzist, noloba gaļu un sagriež nelielos gabaliņos, liek atpakaļ zupā kopā ar zirnīšiem, kukurūzu un baziliku.
Kad dārzeņi mīksti, nogaršo un, ja vajag, pievieno sāli.
Pasniedz ar karstiem grauzdiņiem.
Piezīmes: Recepti Latvijā "ievazājusi" Baiba Rubesa, lieliska kulināre, par ko viņai neizmērojams PALDIES!
Iesūtīja: