Foto: Shutterstock
Rauga mīkla pīrādziņiem un vērtīgi padomi par pīrāgu cepšanu un glabāšanu.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 gab.paciņa rauga250 gsviests1.5 ĒKcukurs1 šķipsnasāls500 gmilti200 mlpiens

Pagatavošana

1

Mazā bļodiņā iedrupina raugu, pāris ēdamkarotes silta ūdens un tējkarote cukurs. Pārkaisa ar nedaudz miltiem, siltā vietā (piem. uz radiatoriem) uzraudzē.

2

Izkausē sviestu/margarīnu un sajauc ar pienu, lai ir nedaudz remdens/silts, pieliek sāli, cukuru.

3

Piena un sviesta maisījumam pieber 1/3 miltus, tad uzrūgušo raugu, samaisa un tad pieber atlikušos miltus, samīca un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

* lai izrullētu un izveidotu pīrādziņus, nevajag neviena grama miltus uz galda kaisīt.
** pirms liek krāsnī, jau sagatavotus uz pannas, vēl atstāt uzraudzēt. Lieku krāsnī uz vismazāko siltumu, tad izņemu - uzsildu krāsni uz 200*C.
*** kad pīrāgi izcepti, jāsaber bļodā un jāuzliek virsū, piem., virtuves papīra dvielis, lai tas siltums, kas no viņiem nāk rada mazliet tvaiku un tad pīrāgi vairākas dienas ir mīksti.

Iesūtīja: timtirim

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!