ribas
Foto: Shutterstock
Cepeškrāsnī gatavojamas ribiņas austrumnieciskā marinādē.
140Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ribiņas garšvielas ķiploki MARINĀDEI: citronu sula eļļa teriyaki marināde sinepes medus pēc garšasčili GLAZŪRAI:1 ĒKkartupeļu ciete PASNIEGŠANAI: sezama sēklas, grauzdētas

Pagatavošana

1

Ribiņas ierīvē ar garšvielām un izspiestu ķiploku.

2

Marināde: nedaudz citrona sulas, nedaudz eļļas, teriyaki marinādes, sinepes, nedaudz medus, sasmalcinātu čili samaisa.

3

Ribiņas liek plastmasas maisiņā, pārlej marinādi un ledusskapī iekšā uz kādu laiciņu (vismaz stundu).

4

Tad uzkarsē cepeškrāsni, ribiņas ar visu marinādi liek cepamā traukā un uzliek vāku vai pārsedz ar foliju. Pēc aptuveni 20 - 25 minūtēm atsedz ribiņas, gandrīz visu šķidrumu nolej katliņā, cepeškrāsni ieslēdz uz grila režīmu un ļauj gaļai apbrūnēt.

5

Nolieto mērci uzvāra, iebiezina ar nelielā daudzumā ūdens iemaisītu kartupeļu cieti, pārlej glazūru ribiņām. Pārkaisa ar grauzdētām sezama sēklām.

Iesūtīja: Sanchulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!