60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
0.5 kgkviešu milti0.5 TKsāls0.5 glāzetauki5 ĒKūdens4 gab.olas2 glāzesrikota2 gab.ķiploka daiviņas2 ĒKsasmalcināts svaigs baziliks12 gab.ķirštomāti2 ĒKeļļa1 TKsāls (rupjā)1 TKmalti melnie pipari
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°.
2
Traukā iesijā miltus un sāli. Taukus ar dakšiņu iemīca miltos, līdz mīkla paliks kunkuļos, tik lielos kā valrieksts.
3
Pievieno ūdeni, tik daudz, lai mīkla saveltos kukulītī. Mīklu sadala 2 daļās, izrullē, liek cepamā formā (diametrā ~22 cm).
4
Olu, rikotas sieru, sasmalcinātu ķiploku, baziliku sakuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Masu izliek uz mīklas, pa virsmu kārto tomātiņus, pārziež eļļu, pārkaisa sāli, piparus. Cep 20-25 minūtes.
5
Atdzesē un pasniedz.
Iesūtīja: Ieva
Augu eļļaBaziliksMelnie pipariĶiplokiĶirštomātiPīrāgi un smalkmaizītesDārzeņu sacepumiItāļu nacionālā virtuveRikotaTauki
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit