Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izvāra buljonu – vienalga kādu, vistas vai gaļas.
Kad ir noputots buljons saliek iekšā pusi sīpolu, sagrieztus gabaliņos. Vāra, kamēr sīpoli izšķīst. Veidojas tāda kā nedaudz tumīga zupa.
Tad uz pannas liek sviestu un cep sīpolus, sagrieztus ripiņās. Kad sīpoli apcepušies, uzber pāris karotes miltu, drusku apbrūnina, tad uzlej buljonu un uzvāra. Lej tik daudz, lai sanāktu mērcei līdzīga konsistence. Tad visu katlā iekšā, piemet kādu piparu, lauru lapu, pievieno sāli, timiānu.
Kad uzvārās, ļauj nedaudz paburbuļot, pielej saldo krējumu, vāku virsū un ļauj zupai "pasēdēt" uz plīts.
Un tad seko šāda procedūra: bļodā liek sakapātu, cieti vārītu olu un sviestā apceptus mazus baltmaizes kubiņus, visu devīgi pārkaisa ar sieru, ieliek uz 2–3 minūtēm krāsnī grila režīmā, līdz siers izkūst.
Iesūtīja: abruks