Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms vāra rīsus: katliņā ielej ūdeni un uzvāra. Kad uzvārījies, ieber rīsus, nogriež uguni uz pašu mazāko, uzliek vāku un vāra !neaiztiekot! līdz rīsi mīksti.
Uz 500 g rīsu vajag 750 ml ūdeni, lai rīsi uzsūktu visu ūdeni un taptu gatavi, proporcijām jābūt 1:2 (viena glāze rīsu: divas glāzes ūdens). Kad rīsi gatavi, iemaisa sushi su (rīsu etiķis).
Rīsus ņem ar slapjām rokām, saveļ nelielu un liek uz nori lapas. Izklāj vienmērīgi, atstājot 2 cm no vienas malas.
Ik reizi, pirms ņemt rīsus, rokas atkal samitrina.
Uz paklājiņa uzliek nori lapu, izklāj rīsus, uzliek vienā malā pildījumu: lasi, avokado, lokus, gurķus un satin.
* kāpēc rīsos jāiejauc rīsu etiķis? - pamatdoma ir, lai rīsi ilgāku laiku saglabātos svaigi. Izrādās, ka to mierīgi var aizstāt ar parasto vai ābolu etiķi. Pati darīju sekojoši: 2 ĒK parastā etiķa samaisīju ar 1 ĒK cukura un 1 ½ ĒK sāls un 2 ĒK ūdens; visu iejaucu rīsos (ja kādam liekas, ka būs jūtama etiķa garša/smarža - nebūt ne!).
Iesūtīja: