Mikroviļņu krāsnī gatavojama teļa gaļa ar šampinjoniem un sparģeļiem.

Teļa gaļu sagriež gabaliņos, saliek katliņā, pievieno lauru lapu, sasmalcinātu sīpolu un ūdeni, uzliek vāku un karsē pilnas jaudas režīmā 6 minūtes, pēc tam vēl 4 minūtes lēnas vārīšanās režīmā.

Pievieno sagrieztus šampinjonus un karsē 6 minūtes. Ielej katliņā vīnu, buljonu, pienu un karsē pilnas jaudas režīmā 2 minūtes.

Sviestu sajauc ar miltiem, līdz izveidojas viendabīga maisot pievieno mērcei, raugoties, lai neveidotos kunkuļi.

Katliņā liek sparģeļus, pieber sāli, piparus, apmaisa apslaka ar citrona sulu un karsē pilnas jaudas režīmā 2 minūtes.

Olas dzeltenumu sajauc ar saldo krējumu un pievieno gaļai.


Pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem.
Šampinjonu vietā var izmantot arī austersēnes, baravikas, apšu bekas vai citas.

Gatavošanas laiks:
recepte paredzēta mikroviļņu krāsnij ar jaudu 600-650 vati, tāpēc, ja Jūsu krāsniņas jauda ir mazāka vai lielāka, tad koriģējiet gatavošanas ilgumu atkarībā no mikroviļņu krāsns jaudas.

Iesūtīja:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!