Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus un sīpolu nomizo. Sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves vai virtuves kombainā. Pārkaisa sāli, samaisa un atstāj, lai atdalās sula.
Vistas fileju plakaniski pārgriež uz pusēm. Apkaisa ar sāli un pipariem. Ar gaļas āmurīti izklapē karbonādi. Ja tās ir lielāka izmēra, tad sagriež vēl uz pusēm, lai gabaliņi ir aptuveni pusplaukstas lielumā. Filejas šķīvī saliek vienu uz otras, lai nedaudz savelkas ar sāli un pipariem.
Kartupeļiem stingri nospiež lieko sulu. Pievieno olu, piparus, kartupeļu cieti un iemaisa biezu mīklu.
Pannā uzkarsē eļļu (to katram cepienam jālej tik daudz, lai pannā būtu vismaz 0.5 cm eļļas), ar karoti liek cepties (atstatus vienu no otras, lai kartupeļi strauji apceptos un nesāktu sautēties) saplacinātas kartupeļu pankūciņas aptuveni filejas gabaliņu lielumā. Virs katras pankūciņas liek fileju, ko pārklāj ar otru kartupeļu kārtu. Veidojas filejas kartupeļu apvalkā – līdzīgas cepelīniem.
Kad viena puse apcepusies zeltaina, apgriež un cep no otras puses vēl pāris minūtes. Liek uz papīra dvieļiem, lai notecinātu lieko eļļu.
Filejas kartupeļu mundierī var arī fritēt taukvāres katlā, bet tad iepriekš tās saformē ar rokām un saliek uz koka dēlīša vai citas darba virsmas un pa vienai slidina verdošajā eļļa, izmantojot koka vai silikona lāpstiņu.
Iesūtīja: Lora