IMG_6318
Eksperimentēt virtuvē ar Latvijā vāktu medu? Ar lielāko prieku! 12 Rīgas restorānu pavāri atsaucās bitenieka Daugmales Jāņa aicinājumam un radīja katrs savu versiju ēdienam, kurā izmantots Latvijā vākts viršu, griķu vai meža aveņu medus. Portālam "Delfi" ir tas gods un prieks iepazīstināt lasītājus ar šīm 12 īpašajām receptēm!

Šoreiz restorāna "Čarlstons" šefpavāra Elmāra Taņņa recepte:

420Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgtītara fileja Bārbekjū mērce400 gdārzeņi pēc izvēles griķu medus200 ggriķi50 gkazas siers

Pagatavošana

1

Sagriež 1 kg tītara krūtiņu 4 gabalos un marinē 1h vakuumā "Čarlstona" marinādē, liek ledusskapī.

2

Gaļu kūpina 5h 90oC temperatūrā uz alkšņu malkas, ieziežot katru stundu ar "Čarlstona" barbekjū mērci, kurai pievienots griķu medus.

3

Sagriež 400 g dārzeņu - papriku, seleriju kātus, cukini un burkānus, tos karamelizē griķu medū.

4

Iztvaicē 200 g griķu un sajauc ar karamelizētajiem dārzeņiem. Pievieno ēdienam 50 g kazas siera. Griķu un dārzeņu attiecība 1:1

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!