Foto: Publicitātes foto

Laba ideja 18.novembra svētku galdam - tradicionāli ēdieni Latvijas karoga krāsās. Iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

150Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gsvaigas dzērvenes200 gcukurs250 mldzeramais ūdens400 gjogurts bez piedevām 'Alpenrose'120 gpūdercukurs40 gželatīns50 mlūdens

Pagatavošana

1

Samaļ dzērvenes ar cukuru un izberž caur sietu.

2

Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru.

3

Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedina.

4

Sakarsē želatīnu un divas trešdaļas pievieno dzērvenēm, savukārt trešdaļu - jogurtam. Samaisa.

5

Pusi dzērveņu masas lej formā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

6

Kad želatīns nedaudz sacietējis, tam pārlej jogurta masu un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

7

Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt.

8

Kad želejas sacietējušas, griež gabalos un dekorē pēc savas izvēles.

Aikāgaršo padoms! Izmēģini pagatavot želeju arī no jogurta ar piedevām, kā arī izmanto dažādas citas svaigās ogas un augļus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!