Foto: Publicitātes foto
Sulīgs un interesants svētku cepetis - cūkgaļas kakla karbonāde, kas marinēta medus, čili un sinepju marinādē. Iesaka: "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
1080Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1.5 kgcūkgaļas kakla karbonāde MARINĀDEI:12 ķiploka daiviņas2 ĒKmedus2 ĒKgraudu sinepes1 čili5 rozmarīna zariņi1.5 TKsāls1 TKpiparu maisījums1 TKsmaržīgie pipari1 TKkrustnagliņas1 TKkadiķogas

Pagatavošana

1

Smaržīgos piparus, jauktos piparus, krustnagliņas, kadiķogas saberž piestā.

2

Sajauc medu, graudu sinepes, sāli ar smalcinātajām garšvielām. Gaļu liek cepamtraukā ("pīlē") un pārlej ar marinādi.

3

Pievieno rozmarīna zariņus. Nemizotu ķiploku nedaudz saspiež un liek katlā.

4

Gaļu ierīvē ar marinādi, pievieno veselu čili un liek uz nakti vēsumā, lai marināde iesūcas.

5

Nākamajā dienā, kad gaļa iemarinējusies, to cep 5 stundas 120°C.

6

Ja vēlas cepeti apbrūnināt, īsi pirms tas ir gatavs, izņem trauku no cepeškrāsns, noņem vāku, aplej cepeti ar traukā esošo marinādi un cep vēl 20 minūtes 180°C.

Pasniedz ar tvaicētiem vai krāsnī ceptiem dārzeņiem. Lai labi garšo!

Cepeti var gatavot arī citā temperatūrā, piemēram 170°C. Tad būs jācep apmēram 2 stundas un gaļa sanāks vēl sulīgāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!