Sastāvdaļas
Pagatavošana
Smaržīgos piparus, jauktos piparus, krustnagliņas, kadiķogas saberž piestā.
Sajauc medu, graudu sinepes, sāli ar smalcinātajām garšvielām. Gaļu liek cepamtraukā ("pīlē") un pārlej ar marinādi.
Pievieno rozmarīna zariņus. Nemizotu ķiploku nedaudz saspiež un liek katlā.
Gaļu ierīvē ar marinādi, pievieno veselu čili un liek uz nakti vēsumā, lai marināde iesūcas.
Nākamajā dienā, kad gaļa iemarinējusies, to cep 5 stundas 120°C.
Ja vēlas cepeti apbrūnināt, īsi pirms tas ir gatavs, izņem trauku no cepeškrāsns, noņem vāku, aplej cepeti ar traukā esošo marinādi un cep vēl 20 minūtes 180°C.
Pasniedz ar tvaicētiem vai krāsnī ceptiem dārzeņiem. Lai labi garšo!
Cepeti var gatavot arī citā temperatūrā, piemēram 170°C. Tad būs jācep apmēram 2 stundas un gaļa sanāks vēl sulīgāka.