Katrīna Džeksone
Nav universālāka un mīļāka ēdiena par vistas zupu. Katram sava versija par to, kam jābūt īstā vistas zupā, vieniem tās ir smalkās nūdeles un burkāniņi, citiem - dažādi dārzeņi, bet vēl citiem - rīsi, noteikti rīsi! Šai reizei - vistas zupas recepte ar puraviem, selerijām un, protams, rīsiem! Pārmaiņas pēc zupa top dziļā pannā.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 lvistas buljons1 puravs2 seleriju kāti, sagriezti plānās šķēlītēs2 burkāni0.5 glāzerīsi2 ĒKolīveļļa2 tasessmalki sagriezta vārīta vistas gaļa pēc garšassāls, pipari pēc garšassvaigi pētersīļi

Pagatavošana

1

Uzkarsē dziļā pannā olīveļļu un pievieno notīrītus un sasmalcinātus puravus (tikai gaiši zaļo un balto daļu), nomizotus un smalki sagrieztus burkānus, plānās šķēlītēs sagrieztus seleriju kātus, un maisot apcep, līdz puravi paliek mīksti - apmēram 3-5 minūtes.

2

Pievieno pannas saturam rīsus un 2 minūtes karsē, nepārtraukti maisot.

3

Ielej vistas buljonu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Nogriež zemāku liesmu, uzliek vāku un apmēram 15 minūtes vāra, līdz rīsi izvārās.

4

Iemaisa vistu un garšvielas, visu vēlreiz uzkarsē.

5

Kad zupa ir gatava, to dekorē ar pētersīļiem un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!