Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kaltētās sēnes pārlej ar 300 ml auksta ūdens un atstāj uz 3 stundām ievilkties. Pēc tam pārlietās sēnes caur sietu nokāš. Ūdeni nokāš caur divkārtīgu marlīti.
Sēnes nomazgā tekošā ūdenī, liek katlā, pārlej ar ūdeni, kurā pirms tam tās mērcējušās. Pielej vēl 1,5 l ūdens un uzvāra. Kad parādās pirmie burbuļi, ar putu karoti nosmeļ putas, samazina liesmu un lēni vāra aptuveni stundu.
Skābētos kāpostus pārlej ar aukstu ūdeni un mērcē apmēram pusstundu.
Sīpolus notīra un smalki sagriež. Burkānus notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves.
Pannā sakarsē augu eļļu un apcep sagrieztos sīpolus un rīvētos burkānus. Pievieno tomātu pastu, visu samaisa un karsē apmēram 3 minūtes. Pielej 100 ml ūdens un sautē vēl 5 minūtes.
Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos. Ber katlā pie sēnēm un vāra 10 minūtes.
Izmērcētajiem kāpostiem nospiež lieko šķidrumu un liek kāpostus katlā. Vāra 20 minūtes.
Zupai pievieno sautētos sīpolus un burkānus. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un vāra 10 minūtes.
Pasniedz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.