Foto: Shutterstock
Tradicionāls ēdiens jaunā versijā - garšīgi un bez gaļas! Aromātiskā skābu kāpostu zupa patiks gan tiem, kas gatavojas gavēnim, gan tiem, kas vēlas atpūtināt organismu no smagās "ziemas" pārtikas.
300Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gskābi kāposti50 gkaltētas meža sēnes2 sīpoli1 burkāns2 ĒKeļļa2 ĒKtomātu pasta2 kartupeļi4 ĒKsmalki sagriezti pētersīļi un dilles sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Kaltētās sēnes pārlej ar 300 ml auksta ūdens un atstāj uz 3 stundām ievilkties. Pēc tam pārlietās sēnes caur sietu nokāš. Ūdeni nokāš caur divkārtīgu marlīti.

2

Sēnes nomazgā tekošā ūdenī, liek katlā, pārlej ar ūdeni, kurā pirms tam tās mērcējušās. Pielej vēl 1,5 l ūdens un uzvāra. Kad parādās pirmie burbuļi, ar putu karoti nosmeļ putas, samazina liesmu un lēni vāra aptuveni stundu.

3

Skābētos kāpostus pārlej ar aukstu ūdeni un mērcē apmēram pusstundu.

4

Sīpolus notīra un smalki sagriež. Burkānus notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves.

5

Pannā sakarsē augu eļļu un apcep sagrieztos sīpolus un rīvētos burkānus. Pievieno tomātu pastu, visu samaisa un karsē apmēram 3 minūtes. Pielej 100 ml ūdens un sautē vēl 5 minūtes.

6

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos. Ber katlā pie sēnēm un vāra 10 minūtes.

7

Izmērcētajiem kāpostiem nospiež lieko šķidrumu un liek kāpostus katlā. Vāra 20 minūtes.

8

Zupai pievieno sautētos sīpolus un burkānus. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un vāra 10 minūtes.

9

Pasniedz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!