Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lieliem šampinjoniem izlaužu kātiņus (protams, vispirms tos notīru), pildu ar nedaudz sviestu un sarīvētu vai salauzītu siera. Pārkaisu nedaudz garšvielas, uzspraužu kātiņu un cepu cepeškrāsnī līdz tie gatavi - vien tik ilgi kamēr siers sakusis un kļuvis zeltains. Cits variants - sēnes sakārtoju "Zepter" katlā un gatavoju 5-7 minūtes.
Gatavo seleriju biezeni - ieleju katliņā pienu, kurā lieku iepriekš notīrītas selerijas saknes šķēlītes. Vāru, līdz šķēlītes mīkstas, tad tās sablendēju viendabīgā masā. Garšvielas pēc izvēles. Man patīk šī maigā garša.
Kotletītēm - maltai cūkgaļai pievienoju gaļas kopējo garšvielu, sarīvētu cieto sieru, 1 olu, nedaudz izmērcētas maizes, sakapātus sīpolus, samīcu, veidoju bumbiņas, kuras apvārtu miltos un cepu gatavas pannā ar nedaudz sviesta un eļļu.
Kad viss gatavs, kārtoju uz šķīvja un... labu apetīti, vīra kungs, pēc darba dienas!