Cēzarsalāti - 29
Foto: Privātais arhīvs
"Pieļauju, ka ar Cēzarsalātiem nav ne mazākās saistības, īpaši mērce, bet visiem TIK ļoti garšo šie salāti. Un tik dekoratīvi un smuki..." raksta receptes autore Gundega Kļava-Onzole.
45Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

SALĀTIEM: vistas fileja bekona šķēlītes paipalu olas zaļie salāti ķirštomāti rīvēts cietais siers 'Džiugas' tostermaize sāls, pipari MĒRCEI: olīveļļa ķiploks sojas mērce balzamiko etiķis majonēze citrons cukurs

Pagatavošana

1

Es parasti sāku ar grauzdiņiem, lai pēc tam nekas nav jāgaida. Sagriežu tostermaizi kubiņos, pārkais nedaudz ar sāli, saberu pannā bez taukvielām un lieku uz 120 grādiem cepeškrāsnī kaltēties. Lai neapcepās brūni, bet vidiņš arī ir kraukšķīgs. Parasti grauzdiņi cepeškrāsnī kaltējās ap 40 minūtēm, tikmēr gatavoju pārējo.

2

Novāru paipalu olas. Jāvāra 5 - 6 minūtes, tad ir pilnībā pietiekoši.

3

Sagriežu vistas fileju, apberu ar sāli, pipariem, lieku uz mazītiņas uguns sutināties zem vāka. Lai neapcepas un nekļūst sausa. Nevajag ilgi, man sanāca ap 8 minūtēm.

4

Bekonu sagriežu mazākās šķēlītēs, strauji apcepu.

5

Sagriežu tomātiņus uz pusēm, nolobu un sagriežu uz pusēm paipalu olas.

6

Mazliet padzisušu vistas fileju sagriežu šķēlēs.

7

Izvelku no krāsns grauzdiņus.

8

Gatavoju mērci. Secību nevajag sajaukt, citādi majonēze saskarē ar skābu vidi var saiet kunkuļos, vai skābumā var nekust cukurs. Te tīri pēc izjūtām...

9

Iespiežam pusi no ķiploka (jā, jā - pusi no vesela ķiploka, nevis daivas), pievienojam šļuku olīveļļas.

10

Pievieno trešdaļu majonēzes paciņas un ļoti kārtīgi izmaisa.

11

Pievienoju šļuku sojas mērces - uzmanīgi, savādāk būs par sāļu!

12

Kārtīgi izmaisu, lai mērce būtu viendabīga.

13

Pievienoju nepilnu tējkaroti cukura, un maisu tik ilgi, līdz cukurs pilnībā izkusis, un tad pievienoju šļuku balzamiko etiķa. Atkal kārtīgi izmaisu.

14

Kā pēdējo pievieno citronu sulu - to lej pamazām un visu laiku garšo mērci, kad būs pēc individuālajām garšas kārpām mērce visgardākā, tad tā ir gatava...

15

Tagad uz šķīvja jāizvieto salātu lapas, un jāaplaista bagātīgi ar mērci. Apkārt smuki saliek tomātiņus, uz katra pa pilītei uzlej mērci.

16

Starp tomātiņiem izkārto paipalu olas pusītes, līmeni augstāk pārmaiņus izkārto vistas fileju un bekonu. Arī filejas gabaliņiem uzpilina mērci...

17

Pašā šķīvja centrā ber grauzdiņus un visam pāri bagātīgi pārkaisa cieto sieru.

Lai izdodas un labu apetīti!!!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!